Koniaki i brandy AE Dor
W 1858 roku, Amédée-Edouard Dor, potomek starej francuskiej rodziny z regionu Cognac, rozpoczął swoją niezwykłą przygodę, która trwała przez całe jego życie. Celem Amédée-Edouarda Dora było stworzenie nowego, szlachetnego, wyjątkowego koniaku, który swoim smakiem będzie się wyróżniał na tle innych trunków. Amédée-Edouard Dor nie posiadał własnych winnic, dlatego z prawdziwą determinacją rozpoczął poszukiwania, a następnie selekcję i skup najlepszych winiaków z regionu Cognac, przede wszystkim z rejonu Grande Champagne. Destylaty przez dekady dojrzewały w drewnianych beczkach, a kiedy ich aromaty osiągnęły pełnię ekspresji, zostały uważnie przelane do uszczelnionych woskiem gąsiorów, gdzie znajdują się po dziś dzień. Obecnie, te cenne nektary, przechowywane w gąsiorach, znajdują się w sekretnej piwnicy zwanej „Rajem” (fr. „Paradis”) i dodawane są w odpowiednich, pilnie strzeżonych proporcjach do kolejnych prestiżowych roczników koniaku A.E. DOR.
Poznaj całą ofertę brandy dostępną w Winestory >>
Poznaj całą ofertę koniaków dostępną w Winestory >>
Poznaj całą ofertę rumów dostępną w Winestory >>
Poznaj całą ofertę wódek dostępną w Winestory >>