Brandy Ararat
Ararat rozwija produkcję brandy, biorąc pod uwagę światowe trendy i różne preferencje smakowe. Brandy Ararat znane są w ponad 50 krajach na całym świecie. Wraz z klasycznymi brandy powstałymi w epoce Markara Sedrakyana, w linii produktów stale pojawiają się nowe wykwintne mieszanki.
W destylarni w Erywaniu łączy się główne składniki kultowej brandy. Należą do nich winogrona uprawiane w Armenii; Drewno dębu kaukaskiego, z którego wykonane są beczki do starzenia alkoholu; woda źródlana źródła Katnakhbyur i talent rzemieślników, którzy zachowują bogate dziedzictwo produkcji brandy.
Historia ormiańskiej brandy Ararat
Historia najstarszej marki ormiańskiej brandy Ararat rozpoczęła się ponad 130 lat temu, w 1887 roku, kiedy powstała pierwsza produkcja brandy w Armenii. Duch pionierstwa, zapoczątkowany przez założycieli Nersesa i Wasilija Tairyana, stał się przewodnikiem marki przez całą jej historię: pierwszy koniak vintage, pierwsze międzynarodowe uznanie na Wystawie Światowej w 1902 roku we Francji, miejscu narodzin koniaku. A dziś Ararat, prezentowany w 35 krajach, jest pierwszą światową marką koniaku ormiańskiego.
Na przestrzeni dziesięcioleci Ararat stał się prawdziwym symbolem najwyższej jakości, potwierdzonej licznymi międzynarodowymi nagrodami i certyfikatami, z których najważniejszym jest uznanie konsumentów – miłośników, koneserów i wielbicieli ormiańskiej brandy Ararat w wielu krajach.
Perfekcyjną równowagę tradycji i autentyczności marki zapewnia nowoczesne podejście firmy Ararat do konsumenta. Unikalne mieszanki, innowacyjne produkty, koktajle i nowa porcja na bazie brandy sprawiają, że Ararat jest idealnym wyborem na każdą okazję: uroczystość rodzinną, przyjęcie dla przyjaciół czy specjalną okazję.
Poznaj całą ofertę brandy dostępną w Winestory >>
Poznaj całą ofertę koniaków dostępną w Winestory >>
Znaleziono produktów: 2