Wermuty Maison Dolin
Producent pierwszego w historii białego, przejrzystego, słodkiego wermutu. Maison Dolin znajduje się w Chambery u podnóża francuskich Alp. Jego historia sięga 1815 roku. Cała gama wermutów z Maison Dolin to znak jakości znany na całym świecie. Francuzi słyną przede wszystkim z wytrawnego wermutu, natomiast Dolin nie ma sobie równych w produkcji każdego rodzaju tego trunku. Wermuty z Dolin są polecane do picia solo, ale także w koktajlach. Jak głosi hasło, „Koktajl? Tak, ale tylko z Dolinem!”
Czym jest prawdziwy francuski wermut?
Różnica między francuskim a włoskim wermutem polega na stopniu wytrawności i innej recepturze. Włoskie wermuty zawierają więcej cukru. Włosi to specjaliści od wermutów czerwonych a Francuzi – od białych, zwłaszcza wytrawnych.
Znaleziono produktów: 4