Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Bestsellery
Produkt dnia
Icardi Moscato D’Asti, La Rosa Selvatica
Icardi Moscato D’Asti, La Rosa Selvatica
49,90 zł 44,90 zł
szt.
Cava Sumarroca Brut Reserva
Cava Sumarroca Brut Reserva
49,90 zł
szt.
Clos de Nit Joven
Clos de Nit Joven
35,00 zł
szt.
Promocje
Szampan Boizel Tendre Reserve Demisec w kartoniku
Szampan Boizel Tendre Reserve Demisec w kartoniku
235,00 zł 211,50 zł
szt.
Icardi Moscato D’Asti, La Rosa Selvatica
Icardi Moscato D’Asti, La Rosa Selvatica
49,90 zł 44,90 zł
szt.
Bibbiano Chianti Classico Riserva
Bibbiano Chianti Classico Riserva
125,00 zł 112,50 zł
szt.
Santa Alexandra - Varietal Chardonnay
Santa Alexandra - Varietal Chardonnay
29,90 zł 26,90 zł
szt.

Destylarnia Matsui Shuzo

Kurayoshi u podnóża Mt. Daisen, tutaj ma czystą wodę, która jest niezbędna do destylacji whisky. Kurayoshi, zwany „Życie jest dobre”, jest pochodzeniem tego słowa, ale roczny zakres temperatur po stronie Morza Japońskiego jest duży, a starzenie się whisky postępuje szybko w porównaniu z rzeczywistą sytuacją, jak na wyspie Islay.
Nie będzie przesadą stwierdzenie, że whisky powstaje z beczki i natury. Destylarnia nie jest duża, posiada niewielką liczbę pracowników, jednak dąży do tego, aby wszyscy pracownicy chcieli dostarczać najlepszą whisky.

Woda dobrej jakości jest niezbędna do produkcji whisky, ale proces starzenia whisky w beczkach jest równie ważny.
Ponieważ Mizunara (Japoński Dąb) i Sakura (Drewno Wiśniowe) zostały wykorzystane jako materiały na beczki, destylarnia rozwija różnorodność produkcji whisky przy użyciu beczek po winie lub beczkach po sherry.
Matsui Shuzo stawia sobie wyzwanie, aby cały czas prezentować odmiany whisky degustacyjnej poprzez proces dojrzewania w różnych beczkach i różnej produkcji whisky.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl