Whisky z Matsui Shuzo
Kurayoshi u podnóża Mt. Daisen, tutaj ma czystą wodę, która jest niezbędna do destylacji whisky. Kurayoshi, zwany „Życie jest dobre”, jest pochodzeniem tego słowa, ale roczny zakres temperatur po stronie Morza Japońskiego jest duży, a starzenie się whisky postępuje szybko w porównaniu z rzeczywistą sytuacją, jak na wyspie Islay.
Nie będzie przesadą stwierdzenie, że whisky powstaje z beczki i natury. Destylarnia nie jest duża, posiada niewielką liczbę pracowników, jednak dąży do tego, aby wszyscy pracownicy chcieli dostarczać najlepszą whisky.
Woda dobrej jakości jest niezbędna do produkcji whisky, ale proces starzenia whisky w beczkach jest równie ważny.
Ponieważ Mizunara (Japoński Dąb) i Sakura (Drewno Wiśniowe) zostały wykorzystane jako materiały na beczki, destylarnia rozwija różnorodność produkcji whisky przy użyciu beczek po winie lub beczkach po sherry.
Matsui Shuzo stawia sobie wyzwanie, aby cały czas prezentować odmiany whisky degustacyjnej poprzez proces dojrzewania w różnych beczkach i różnej produkcji whisky.
Poznaj całą ofertę japońskiej whisky dostępną w Winestory>>
Znaleziono produktów: 4